Lielie lasīšanas svētki

2023. gada 18. martā

, ,

18. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika LNB lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” svinīgs noslēguma pasākums — Lielie lasīšanas svētki, ko apmeklēja grāmatu vērtētāji no visas Latvijas. Svētkus vadīja TV personība Māris Grigalis, skanīgus muzikālus priekšnesumus sniedza “Brāļi Grīnbergi”.

Šajā pasākumā piedalījās arī Rīgas Strazdumuižas vidusskolas – attīstības centra čaklie lasītāji un grāmatu vērtētāji Marta, Nameda un Alberts, kurus lasīšanas priekā iesaistīja Latvijas Neredzīgo bibliotēka. Diemžēl šajā pasākumā no katras bibliotēkas varēja piedalīties tikai trīs dalībnieki.

Lūk, arī bērnu atsauksmes, —

Marta: ”Man patika, ka vadītājs šim pasākumam bija Māris Grigalis. Viņš bija ļoti draudzīgs un atraktīvs. Man patika vieta, kur mēs ēdām pusdienas. Tur bija smukas un omulīgas telpas. Šajā pasākumā varēja satikt un iepazīties ar bērniem no visas Latvijas.”

Nameda: “Man ļoti patika šis pasākums un lielās bibliotēkas apmeklējums. Esmu lepna, ka man tika dota iespēja atbildēt uz vienu jautājumu. Un tagad man ir foto ar Māri Grigali, kurš vadīja pasākumu.”

Programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022” mērķis ir veicināt lasītprasmi un interesi par grāmatām, saliedēt mūsu zinātkāros lasītājus kopīgām lasīšanas aktivitātēm un rosināt diskusijās droši paust savas domas.

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas īstenošanu un Lielo lasīšanas svētku norisi atbalsta LR Kultūras ministrija, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un programmā iesaistītās izdevniecības. Satura pilnveidošanu un organizatorisko darbu veic Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs kopā ar reģionālajām bibliotēkām un citiem atbalstītājiem.

Lielo lasīšanas svētku tiešraidi ir iespējams skatīt LNB YouTube kanālā un Facebook lapā.

Informāciju sagatavoja
Gundega Tabaka
Lasītāju apkalpošanas nodaļas vecākā bibliotekāre

Foto: Gundega Tabaka


Līdzīgie raksti:

Seminārs “kas jāzina ikvienam par 2. tipa cukura diabētu”
BĒRNU ŽŪRIJAS 2023 NOSLĒGUMS
BĒRNU, JAUNIEŠU UN VECĀKU ŽŪRIJA 2023
KAFIJAS PAUZE ar komponistu Zigmaru Liepiņu
Pa mīlestības līkločiem