Izstādes Cēsu filiālē

2023. gada februāris, marts

,

  • Literatūras izstāde “Leons Staris. Dzīve un darbi”

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Cēsu filiālē līdz 10. martam var apskatīt ne tikai redzes invalīda, Latvijas Neredzīgo biedrības biedra Leona Stara gleznu izstādi “Ar otu dabā”, bet arī uzzināt par mākslinieka dzīvi un darbību. Literatūras izstādē izlikti vairāku autoru kopkrājumi, kuros publicēti gan L. Stara dzejoļi, gan gleznu reprodukcijas, apskatāmi viņa gleznu reprodukciju albūmi. Bibliotēkas darbinieces Latvijas Nacionālās un Cēsu Centrālās bibliotēkas katalogos ir atradušas vairāk nekā 100 ierakstus, kas saistīti ar Leonu Stari: viņa dzejoļu un rakstu publikācijas periodiskajos izdevumos, intervijas. Šīs publikācijas ir sameklētas un apskatāmas izstādē.

Izstādi papildina materiāli no Leona Stara personīgā arhīva: pateicības un atzinības raksti, pat dažādu nozīmīšu kolekcija, kas saistīta ar viņa iesaistīšanos dažādās organizācijās, biedrībās un pasākumos. Fotogrāfiju albumos var redzēt viņa darba gaitas un paveikto: sākot ar pinumiem, ādas izstrādājumiem un citiem darbiņiem līdz restaurētajām mēbelēm, uzceltajām vai renovētajām ēkām.

Literatūras izstāde “Leons Staris. Dzīve un darbi”

  • Izstāde “Jaunumi mūsu krājumā”

Cēsu filiālbibliotēkas apmeklētāji var apskatīt jaunās grāmatas, kas nonākušas krājumā. Tie ir izdevumi gan parastajā iespiedrakstā, gan palielinātā drukā, gan audiogrāmatas MP3 formātā kompaktdiskos.

Tāpat pieejami Latvijas Neredzīgo bibliotēkas izdevuma “Bazūne” šī gada pirmie divi numuri ne vien parastajā iespiedrakstā, bet arī Braila rakstā, ieskaņotais audiožurnāls “Doma”. Parastajā iespiedrakstā saviem lasītājiem šogad piedāvājam žurnālus “Ieva”, “Kas Jauns”, “Patiesā Dzīve”, “Privātā Dzīve”, “Vakara Ziņas” un “Veselība”. Ceturtdienās pulksten 13.00 priekšā lasīšana. Personām ar redzes traucējumiem bibliotekāres lasa ne tikai no minētajiem žurnāliem, bet arī no laikrakstiem “Druva” un “Cēsu Novada Vēstis”, citiem žurnāliem, ko abonē Cēsu Centrālā bibliotēka vai privātpersonas.

Izstāde “Jaunumi mūsu krājumā”

Informāciju sagatavoja
Gunta Romanovska
Cēsu filiāles vecākā bibliotekāre


Līdzīgie raksti:

Jūnijs Cēsu filiālē
MAIJS CĒSU FILIĀLĒ
Marts Cēsu filiālē
Tikšanās ar Leonu Stari Cēsu filiālē
Izstāde “Ar otu dabā” Cēsu filiālē